Tarieven

Intake & Individuele sessies duren ca. 5 kwartier

Kosten: €75,-- inclusief 21% BTW

Mocht je na de intake besluiten niet door te gaan dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

 

Coaching op locatie:

Uurtarief: €60,-- inclusief 21% BTW

 

Loopbaanadvies en coaching via werkgevers:

Uurtarief: €125,-- exclusief 21% BTW

 

Workshops, groeigroepen, participatie-, verbeter- en loopbaantrajecten:

op aanvraag verkrijgbaar

 

 

 

 

Vergoeding

Therapeutische sessies worden vanaf 1 januari 2017 niet meer door alle zorgverzekeraars vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. Ik ben aangesloten bij de SBLP, Stichting Beroepsorganisatie Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie (www.sblp.nl). Op hun website vind je ook de lijst van de zorgverzekeraars die de consulten (gedeeltelijk) vergoeden. Ik sta ingeschreven bij de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en ben onderhevig aan het tuchtrecht van de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ).

Particulieren die kosten voor loopbaanadvies uit eigen middelen betalen, kunnen deze aftrekken als "studiekosten". De belastingdienst rekent erop dat het doel van de gemaakte kosten het verkrijgen van een (nieuwe) baan is of als leertraject gericht is op het beter functioneren op je werk. Je krijgt 30% tot 50% terug bij de aangifte inkomstenbelasting. Er geldt een drempel van €250,--. (www.belastingdienst.nl)

 

Werkgevers hebben doorgaans een budget beschikbaar voor de ontwikkeling van personeel. Het bedrag is aftrekbaar als zakelijke uitgave. Vraag eens na of je hier aanspraak op kunt maken. (www.belastingdienst.nl)

 

Ondernemers en ZZPers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen in de aangifte inkomstenbelasting. (www.belastingdienst)

 

Life coaching kan ook worden betaald vanuit een Persoonsgebonden Budget.

 

 

 

 

De beste investering is investeren in jezelf!

 Bijgewerkt op 25 maart 2019

Bekijk mijn uitgebreide cv op Linkedin

 

 

  • LinkedIn App Icon